Sobre el Festacarrer

Després d’un grapat d’anys i tot un seguit de problemes és interessant reproduir el text de presentació del Festacarrer que vam incloure en el llibret del primer Festacarrer, allà per l’any 1976.

“La nostra tradició festiva va lligada a uns trets bàsics: foc, música, ball, cercaviles,..

Ara, no es tracta tant de recuperar aquesta tradició amb finalitats antropològiques, perquè és nostra, sinó perquè, a més, ens agrada i ens ho passem bé.

Tan és així, que allò que feia la gent del poble per al poble, d’ací el nom de popular, ara ho recullen una série de grups i col·lectius que ho perfeccionen i ho adapten i opten per la professionalització. És per això que hem cregut oportú aportar-hi el nostre granet d’arena i volem possibilitar, amb aquest Festacarrer o el Tradicionarius a les Comarques Centrals, el coneixement i l’intercanvi entre tots els implicats: creadors i intèrprets amb programadors, mànagers, promotors…, és a dir, crear les bases necessàries per tal que puga arribar a ser un espai on contactar i contractar: un mercat. I tot açò al carrer, envoltats de la gent del poble, els seus naturals destinataris.

Desitgem, i amb aquesta intenció naix el Festacarrer, que siga un punt de trobada anual per a tota la gent que estima la nostra cultura i en gaudeix.”

Mirant cap a enrere i contemplant el Festacarrer actual és evident que algunes coses han canviat, i molt!, com és el fet que al Festacarrer ja no podem pretendre que faça el paper de mercat, ja que, a causa dels problemes de tot tipus que hem tingut, però sobretot l’econòmic derivat de la falta de suport de l’ajuntament, la presentació de propostes i actuacions ha quedat reduïda a la mínima expressió i avui és tracta d’un sopar amb una dansà popular de la Marina i un parell d’actuacions. Però, amb tot i per a la gent que hi assisteix, encara es conserva el tret fonamental: “un punt de trobada anual per a tota la gent que estima la nostra cultura i en gaudeix”.

I amb eixa intenció continuem i esperem continuar, sense renunciar a créixer quan les circumstàncies ens ho facen possible!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s