FESTACARRER 2014: INXA IMPRO QUARTET

ImatgeInxa Impro Quartet és un grup liderat pel graller i clarinetista Manu Sabaté que explora la música tradicional catalana a través de la improvisació.

La formació neix l’any 2012 del Projecte de Final de Carrera del Grau Superior de Gralla que Manu Sabaté cursa a l’Escola Superior de Música de Catalunnya (ESMUC).

L’objectiu del projecte és clar: buscar fórmules musicals per a la improvisació en el context de la música d’arrel mediterrània. El grup parteix doncs dels diferents gèneres musicals que hom pot associar a la música tradicional del context mediterrani i a partir d’arranjaments busca espais on poder-hi improvisar melodies. Prenent com a referent la manera de fer del Jazz, Inxa Impro Quartet substitueix el saxo per la gralla i els estàndards del gènere jazzístic per músiques amb una vinculació directa a la terra.

Si l’any 2012 és l’any de creació, el 2013 n’és el de consolidació: a l’abril publiquen el seu primer CD “All that trad” que és acollit d’una manera molt positiva per la crítica i els companys de professió. Al novembre del mateix any guanyen el VI Concurs Sons de la Mediterrània, organitzat per la Fira Mediterrània de Manresa, la revista Enderrock, el “Festa al Carrer d’Ondara”, …

Atès que el premi del concurs és la gravació d’un cd, el grup IIQ enfoca el 2014 amb el repte d’enregistrar un nou treball discogràfic, amb l’objectiu de continuar l’exploració sobre les possibilitats i els límits de la nostra música tradicional i de la gralla com a instrument vehiculador. Per tal de donar coherència a aquest treball, el cd es configurarà a partir de composicions del mateix grup i de col·legues músics d’arreu que comparteixen aquest objectiu. Aquest treball al mateix temps constituirà la tesi de final del Màster que actualment en Manu Sabaté es troba cursant actualment a la Sibèlius Academy (Helsinki).

Inxa Impro Quartet s’inscriu doncs en el procés de reivindicació de la música d’arrel com a substrat a partir del qual generar productes musicals de qualitat i amb interès, amb una especial atenció a la dignificació de la gralla, instrument amb una versatilitat encara per descobrir.

Marc Figuerola: Guitarrista resident entre Barcelona, Arsèguel (Alt Urgell) i Reus (ciutat d’on és originari) que compagina la seva feina com a arquitecte amb la seva vocació, la música. Comença a tocar la guitarra a través de la música brasilera i entra en contacte amb el món de la música tradicional de la mà de Marsupialis, grup de referència en el panorama de la música tradicional catalana, i dels Astorets del Pirineu, formació de ball tradicional pirinenca.

Arnau Obiols: Bateria polifacètic de La Seu d’Urgell (obté el Grau Superior de Bateria Jazz a l’ESMUC l’any 2012) i amb passió per les músiques tradicionals. El 2013 publica el cd “Projecte Pirene”, grup que ell mateix lidera i que explora cançons tradicionals del Pirineu amb clau de Jazz. Compagina la seva activitat com a intèrpret amb la de docent a l’EMM de la Seu d’Urgell i a l’Escola Folk del Pirineu a Arsèguel. www.arnauobiols.com

Joan Tomàs: Contrabaixista d’Argelaguer (La Garrotxa) fill d’una reconeguda nissaga de músics de l’escena folk del país. Actualment cursa el grau en Etnomusicologia a l’ESMUC on també hi estudia contrabaix jazz amb Horacio Fumero. Compagina aquests estudis amb una considerable quantitat de projectes musicals: Stukat del Bolet, Trujazz, l’Hora de Joglar, etc.

Manu Sabaté: Gralla i Clarinet Baix. Santsenc d’orígens reusencs, la seva vocació grallera li neix de la voluntat de tocar castells. L’any 2012 obté el Grau Superior de Gralla a l’ESMUC i comença a cursar el Màster en músiques del món de la Sibelius Academy (Helsinki – Finlàndia). Simultàniament cursa el Màster en Gestió Cultural de la Universitat Oberta de Catalunya. El 2013 és seleccionat per participar en el FolkMus, un programa de música folk de la Unió Europea per joves músics de cinc països. (Estònia, Grècia, Itàlia, Portugal i Catalunya) www.manusabate.com

Imatge

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s